Site Overlay

Geschiedenis en de oorsprong van parels

Hoewel parels een elegant en zeer gewild accessoire zijn, kan hun waarde gemakkelijk worden overschat. Veel mensen geloven dat de waarde van een parel afhangt van de kleur en de grootte van de parel, en ze ten onrechte geloven dat parels alleen waardevol zijn voor hun uiterlijk.

Geschiedenis van parels

Het vissen op parels begon in de zevende eeuw v. Chr. en werd ontwikkeld in het Nabije Oosten, Aziƫ en Europa. Het werd oorspronkelijk gedaan door mannen die gebruik maakten van een parelboorapparaat dat gemaakt was van been, hoorn en gewei. In de Middeleeuwen werd de parelvisserij beoefend met behulp van een uitgehold stuk hout. Tijdens de 16e en 17e eeuw werden parels een symbool van rijkdom, status en schoonheid.

Kortom, de parelvisserij bestaat al eeuwen en zal blijven bestaan zolang er oesters en oesterkwekers te vinden zijn. Er zijn veel verschillende soorten oesters die op de planeet kunnen worden gevonden.

Enkele van de meest voorkomende soorten oesters zijn:

  • Japanse oester
  • Atlantische oester
  • Manilla oester

Er zijn veel verschillende methoden die kunnen worden gebruikt om deze soorten oesters te kweken. Gekweekte oesters worden gevoed en verzorgd door een oesterkweker. Zodra de oesters de gewenste grootte hebben bereikt, worden ze geoogst. De oesters worden dan naar een parelkwekerij gebracht waar zij in een oplossing worden bewaard om te voorkomen dat zij bederven. De parels worden dan geoogst, gewassen en op kwaliteit gecontroleerd. 

Waar komen de mooiste parels vandaan?

Kortom, het antwoord ligt in het Oosten. Het Oosten, zoals we weten, is waar we de Zijderoute, de oorspronkelijke weg van de handel, en de parels vandaan halen. De eerste verwijzing naar parels in de geschiedenis is in de Bijbel. Het wordt genoemd in het boek Genesis, en verwijst naar een paar schitterende parels die aan Jozef werden gegeven door zijn vader Jacob. Parels werden voor het eerst gemaakt door de Egyptenaren en doorgegeven aan de Grieken en Romeinen, en de Romeinen brachten op hun beurt de kennis van parels naar Europa. Ze werd de “Zuidzee-parel” genoemd en naar Amsterdam gebracht. Dit is de eerste keer dat parels voor geld werden verhandeld. Sindsdien is de parelindustrie exponentieel gegroeid, en vandaag de dag is de parelindustrie een miljardenindustrie.

Copyright © 2024 Purlz. All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes