Site Overlay

Hoeveel zijn echte parels waard?

Altijd een interessant om het antwoord te weten. Als je bijvoorbeeld weet hoeveel een parel kost, weet je ook hoeveel je moet betalen om de volgende koper te zijn. Natuurlijk is de prijs van een parel gebaseerd op de hoeveelheid edelmetaal in de parel, de kwaliteit van de schelp en de hoeveelheid moeite die het kost om de parel te oogsten.

De gemiddelde parel is ongeveer 500 dollar waard, maar er zijn parels die meer waard zijn dan dat. Laten we eens een kijkje naar de duurste parels ter wereld.

De duurste parels ter wereld

  1. De duurste parel ter wereld is de La Peregrina, deze is in 2011 voor het laatst verkocht voor een astronomisch bedrag van 11,8 miljoen dollar.
  2. Festoon, de festoon is een parelcollier van 7 rijen en is in 2013 voor het laatst verkocht voor een bedrag van 9,1 miljoen dollar.
  3. De Baroda parels, deze parelketting is in 2007 voor het laatst verkocht voor ruim 7 miljoen dollar.
  4. De Cowdry, dit is een natuurlijke zwarte parelketting die voor het laatst verkocht is in 2015 voor 5,3 miljoen dollar.
  5. Tahiti parelcollier, deze parelcollier heeft 4 rijen voor met Tahiti parels. Deze parelcollier is in 2011 voor het laatst verkocht voor 5,1 miljoen dollar.

En dit is nog maar een kleine greep uit de marktbewegingen van parelcolliers!

Copyright © 2024 Purlz. All Rights Reserved. | Chique Photography by Catch Themes